HTML

classicus-ok

válogatás a classicus versezetek leginkábbjaiból

Friss topikok

Linkblog

2009.01.24. 16:38 neró

neró mondja 2009.01.24-én

Ady Endréről igen sok legenda terjeng, rosszmájúak szerint a kelleténél némiképp több is. Sokkal inkább így volt ez a 20. század elején. Ekkor ugyanis tartotta magát a nézet - amit egyébként mind a mai napig nem sikerült megcáfolni - hogy Adynak van egy ikertestvére, Ady Ede. Mára már csak pár legenda maradt fenn róla, többek között az, amely szerint ő volt Endre sötét oldala - intellektuális értelemben is. Mások azt állítják, hogy gyengébben sikerült verseit jegyezte volna Endre ezzel a - talán kissé könnyen megfejthető - álnévvel.

Ami tényként a kezünkben van, az egy meghatározatlan eredetű nyomdai termék egy lapja, melyen egy vers olvasható,  írója Ady Ede névvel illette magát. Ezzel a verssel kapcsolatban más is problematikus: a mai napig nem sikerült a filológusoknak pontosan megfejteniük, hogy mi lehetett a versben említett "kinai-mise". Legvalószínübbnek az a nézet látszik, mely szerint egy tudatmódosítókon hízott világvégeváró csoportosulás titkos szeánszai lehettek ezek.

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://classicus.blog.hu/api/trackback/id/tr51899862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.01.27. 18:27:48

nahát ez egy érdekes blog, hol lappangott eleddig? :O)
süti beállítások módosítása